Workshops

Met meer dan 25 jaar ervaring in capoeira en de Braziliaanse cultuur, kan je bij Capoeiraworld terecht voor een breed scala aan activiteiten. Naast onze reguliere trainingen bieden we tal van shows en workshops aan voor bedrijven, scholen en andere organisaties. 

Wij hebben een uitgebreid netwerk in Vlaanderen, waardoor we steeds de juiste professionals kunnen inschakelen voor elke activiteit. Bij shows voorzien we steeds een volwaardige groep aan ervaren capoeiristas om een indrukkend spektakel neer te zetten. Voor workshops voorzien we één of meerdere begeleiders, afhankelijk van de grootte van de groep, duurtijd en vraag van de organisatie.

Onze workshops zijn ideaal voor teambuildings, feestjes, vakantiekampen, inleefdagen, sportdagen, cultuurcentra en meer. We werkten al samen met talloze scholen en stedelijke organisaties over heel Vlaanderen, KMO’s en internationale merken. Capoeiraworld biedt voor elk soort organisatie wat wils.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Neem dan snel contact met ons op.

Een programma opstellen

Ben je op zoek naar een korte initiatie van een uurtje als onderdeel van een sportdag? Of eerder naar een volledig ingeklede Braziliaanse themadag? Alles kan! We stellen samen met jou een programma op, op basis van jouw wensen. 

Een programma kan bestaan uit één enkele activiteit (bijvoorbeeld een initiatie capoeira), of uit een mix van verschillende activiteiten. Zo kan je een dag invullen met een workshop percussie, gevolgd door een intensieve self defence training, ‘s middags een kookcursus en in de namiddag een uitgebreide workshop capoeira waarbij de dag afgesloten wordt met een demonstratie van onze trainers. 

Onze shows en workshops hebben een ideale duurtijd, maar daar kan steeds van afgeweken worden volgens jouw noden.

Tijdens een intakegesprek geven we graag advies over wat er mogelijk is voor jouw vraag en wat voor de doelgroep de beste aanpak kan zijn.

Aanbod

Shows

We bieden shows aan in capoeira, maculelê, percussie en samba. We voorzien steeds een voltallig team om het podium te vullen met Braziliaanse energie! Een show duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten. Er kunnen ook meerdere sets uitgevoerd worden met telkens een korte pauze.

Demonstraties

Op zoek naar een voorstelling in een kleine setting, zoals bijvoorbeeld een receptie of bedrijfsfeestje? Dan bieden we demonstraties aan waarbij we met een klein team voor een Braziliaanse sfeer komen zorgen. Indien gewenst kan het publiek zelfs meedoen! Een demonstratie duurt gemiddeld 15 minuten, eventueel in meerdere sets gescheiden door pauzes.

Percussie

In Brazilië is muziek deel van het dagelijkse leven. Percussie maakt hier een groot deel van uit, dat merk je goed aan bijvoorbeeld capoeira, maculelê en samba waar er altijd percussie-instrumenten betrokken zijn.

Tijdens deze workshop leer je zelf enkele typische Braziliaanse instrumenten bespelen. In de context van capoeira zijn dit onder andere een berimbau, pandeiro (tamboerijn) en atabaque (trom gelijkaardig aan een conga). Bij samba, samba reggae en batucada zijn dit dan weer de grote troms zoals de surdo, repinique, timbal en de zabumba.

Instrumenten bouwen

Wil je niet enkel de instrumenten kunnen bespelen, maar ook zelf maken? Overweeg dan eens een hands on workshop instrumentenbouw. We gaan samen met jouw groep aan de slag waarbij iedereen een volledige berimbau, caxixi of atabaque bouwt met ruwe materialen.  Als afsluiter kan ieder zijn instrument personaliseren door het te beschilderen of graveren.

Een workshop duurt doorgaans een hele dag. Er wordt aan één soort instrument per workshop gewerkt.

Capoeira

De basis van onze organisatie ligt uiteraard bij capoeira zelf. Vandaag hebben we in Vlaanderen meer dan tien actieve trainers die elk  tussen de 10 en 25 jaar ervaring hebben in de gevechtskunst. Tijdens een initiatie capoeira leer je alle basisbewegingen: aanvallen, verdedigingen, takedowns én acrobatie. De intensiteit en moeilijkheid van de workshop wordt steeds afgestemd op de doelgroep. Bij jonge kinderen ligt de focus voornamelijk op motoriek en coördinatie, terwijl adolescenten graag wat indrukkende acrobatie leren.  

Een workshop bestaat steeds uit een korte introductie, opwarming en stretching, techniektraining en als afsluiter een capoeira roda waarbij de deelnemers het tegen elkaar mogen opnemen. 

Gemiddeld is 2 uur voldoende om de basisoefeningen te behandelen.

Self defence

Mag het iets intensiever zijn, dan kunnen we ook een full contact workshop voorzien waarbij we de meest efficiënte elementen uit capoeira combineren met concepten uit BJJ en boxing om een pakket aan zelfverdedigingstechnieken aan te leren.

Maculelê

Naast capoeira is ook maculelê een typische Afro-Braziliaanse activiteit. Waar capoeira een pure gevechtskunst is, is maculelê een krijgsdans. Je speelt maculelê met twee houten stokken waarbij je aan de hand van een choreografie en indrukwekkende bewegingen het legendarische verhaal van een oorlog tussen twee Afrikaanse stammen naspeelt. 

Maculelê is een unieke ervaring en een leuke mix tussen Afro-dans en cardio. Tijdens shows vervangen we de houten stokken door machetes, voor extra spektakel!

Samba

Eerder op zoek naar een dans dan een gevechtskunst? Dan is een initiatie samba misschien wel iets voor jouw organisatie. Gedurende 1 of 2 uur ontdek je de muziek en leren we je de basispassen van de samba én variaties. Op het einde van de workshop doen we een heuse samba cirkel (samba de roda), waarbij iedereen zijn talenten mag demonstreren!

Braziliaanse gastronomie

De Braziliaanse keuken is écht genieten. Net zoals de Belgen genieten Brazilianen van goed en lekker eten. Ze zijn niet voor niets de uitvinders van de barbecue (“churrasco”). Wil jij je even in Rio de Janeiro wanen? Dan is een culinaire middag met tasting de perfecte activiteit om even te genieten. In groepsverband maken we een heel menu klaar waarbij een verse cocktails en barbecue niet mogen ontbreken!

We hebben enkele standaard menu’s die garant staan voor een smaakvolle middag, maar je kan ook zelf aangeven welke gerechten passen bij de doelgroep.

Partners

Doorheen de jaren werkten we onder meer samen met:

 • Kinepolis Gent - Brussel - Antwerpen
 • Belgium's Got Talent
 • TV Limburg
 • ROBTV
 • Stad Diest
 • Stad Hasselt
 • Stad Sint-Truiden
 • Diverse wereldmarkten
 • Talloze scholen en KMO's

Op zoek naar meer?

Bekijk ons aanbod en reserveer:

 • Privélessen capoeira
 • Zelfverdediging
 • Personal coaching op locatie
 • Groeps- en privélessen percussie
 • Teambuilding