Mestre Amoleto

Amoleto werd op 10 juli 1981 in Diest geboren. Al van jongs af zat gevechtssport hem in het bloed. Zo begon hij op 7-jarige leeftijd met karate. Later leerde Amoleto ook nog Jiu-Jitsu, MMA en Thai Box tot een reeks operaties zijn leven veranderden. Een hele tijd kon hij niet sporten en net op dat ogenblik leerde hij capoeira kennen.

4 april 1996 staat dan ook in Amoleto's geheugen gegrift. Het was de dag van zijn allereerste capoeiratraining bij mestre Dendê. In 2001 vertrok Amoleto voor een capoeirastage naar Miami gedurende 3 weken, twee jaar later reisde hij naar Brazilië om de geboorteplaats van capoeira te gaan ontdekken.

Sindsdien heeft Amoleto de wereld rondgereisd voor capoeira en heeft zo een indrukwekkende lijst van deelnames aan internationale evenementen opgebouwd. Hij bezocht maar liefst 23 landen waaronder Brazilië, Amerika, Rusland, Cuba, Indonesië, Noorwegen en Polen. Amoleto kreeg intussen les van verschillende grootmeesters in de capoeira en die kennis geeft hij zelf ook door tijdens zijn lessen in Diest en Hasselt.

In 2012 werd Amoleto uitgenodigd door de wereldwijd gerespecteerde mestre Jelon in New York, daar gaf hij workshops naast tal van gerenommeerde capoeiristas.

Amoleto werkt in het dagelijkse leven als bodyguard werkte ook mee aan videoclip's, films, talentenshows en verschillende internationale capoeirashows. Bovendien werkte hij mee aan Eurodance: een groot internationaal dansuitwisselingsproject in Frankrijk waar hij één van de drie choreografen was. Naast capoeira is Amoleto ook gespecialiseerd in Maculelê en Afro-Braziliaanse percussie.